Zámek Duchcov zve školáky a předškoláky na další cestu kolem světa s Casanovou a za hrdiny a válečníky antických bájí

Během jarních dnů uspořádala správa zámku Duchcov se svými partnery výchovně-vzdělávací a zážitkové programy pro školáky a předškoláky. Účastnily se jich stovky dětí, úsměvů a dobré nálady bylo na rozdávání. Vzhledem k velkému zájmu připravujeme jejich pokračování, jste srdečně zváni.

Připravujeme pro vás další komentované prohlídky nové expozice Okouzleni antikou

V dubnu uspořádala správa zámku Duchcov speciální komentované prohlídky nové stálé expozice Okouzleni antikou na téma Hrdinové a válečníci antických bájí. Tyto prohlídky byly určené pro žáky základních a středních škol. Školáci se dozvěděli mnoho zajímavostí o největších válečných konfliktech ve starořecké mytologii, o bájných hrdinech a jejich dobrodružstvích, o podobách antických hrdinů a válečníků v proměnách času, i o tom, jak antičtí hrdinové znovu ožili ve šlechtických divadlech na scénách hradů a zámků, nebo dokonce jak inspirovali reprezentativní šlechtický portrét. Expozicí s tematickým zaměřením provedli zvídavé školáky a jejich pedagogy odborníci z Národního památkového ústavu a z Ústavu pro klasickou archeologii Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Fotogalerii z prohlídek si můžete prohlédnout na oficiálním profilu zámku Duchcov na Facebooku. Všem zúčastněným srdečně děkujeme, již nyní můžeme prozradit, že prohlídky pro školní kolektivy zopakujeme v pátek 22. září 2017 v 10, 11, 13 a 14 hodin. Vstup na tyto prohlídky je nutné si rezervovat předem, a to telefonicky na čísle 417 835 301 nejpozději do 15. září 2017.

V sobotu 23. září 2017 bude speciální komentovaná prohlídka určena pro širokou veřejnost, a to v souvislosti s navazujícím představením barokní opery Henryho Purcella Dido a Aeneas, které uvede Kulturní centrum Duchcov ve spolupráci se správou zámku Duchcov v rámci Letních tónů Duchcova. Napínavý příběh o trójském princi Aeneovi a královně Didoně zinscenuje ve Valdštejnském sále duchcovského zámku Severočeské divadlo z Ústí nad Labem a Konzervatoř Teplice.

Na cestě kolem světa s Casanovou zažily děti mnoho zábavy a nečekaných překvapení

Na dvě stovky dětí z mateřských škol, které v dubnových dnech dorazily na zámek Duchcov, měly o zábavu postaráno (a někteří odvážlivci i docela nahnáno!). Vždyť průvodcem letem světem jim byl samotný dobrodruh a věhlasný světoběžník Giacomo Casanova, nejslavnější obyvatel duchcovského zámku, knihovník pana hraběte Josefa Karla Emanuela z Valdštejna. Malé zvídavé turisty, ze kterých se vyklubali neochvějní cestovatelé a dobrodruzi, vynalézavý Giacomo v podání Petra Stolaře z Divadla V Pytli zavedl na další světové kontinenty, zdolal s nimi řádu nečekaných nástrah a překvapení, zažili spoustu zábavy i poučení, ale hlavně – všichni se ve zdraví a s úsměvy vrátili zpět na zámek Duchcov do Valdštejnského sálu. Odtud se vypravili na další dobrodružnou cestu, tentokrát za ukrytým zámeckým pokladem. A že si na něm pěkně zmlsli, o tom vůbec nepochybujte. Fotogalerii z akce si můžete prohlédnout na oficiálním profilu zámku Duchcov na Facebooku. Všem odvážlivcům srdečně děkujeme a těšíme se na další poznávací cesty. Pro ty, kteří se nemohli zúčastnit, nebo by se chtěli na dobrodružnou cestu vypravit znovu, máme dobrou zprávu. Nejbližší cestu kolem světa s Casanovou opět v podání Petra Stolaře a Divadla V Pytli zopakujeme pro předškoláky v pátek 20. října 2017 od 9 do 10 hodin. Vstupenky je nutné rezervovat si předem, a to telefonicky na čísle 417 835 301 nejpozději do 10. října 2017.

Další informace naleznete zde.